Hattara

Hattara

Hattara, joka tunnetaan myös nimellä sokerihattara, on eräänlainen sokerista valmistettu makeinen. Hattaraa tarjoillaan tyypillisesti juhlissa, karnevaaleilla, messuilla ja muissa ulkoilmatapahtumissa, ja siitä nauttivat kaikenikäiset ihmiset.

Hattaran alkuperä juontaa juurensa 1800-luvulle, jolloin William Morrison -niminen hammaslääkäri ja John C. Wharton -niminen kondiittori keksivät koneen, jolla sokeri voitiin pyöräyttää hienoksi, kuohkeaksi aineeksi. He esittelivät konetta ensimmäisen kerran St. Louisin maailmannäyttelyssä vuonna 1904, ja se oli heti menestys.

Hattaran valmistamiseksi sokeria kuumennetaan, kunnes se sulaa ja muuttuu nestemäiseksi. Nestemäistä sokeria pyöritetään sitten koneella suurella nopeudella, jolloin sokeri venyy ja muodostaa ohuita säikeitä. Nämä säikeet kerätään kartioon tai tikkuun, jolloin syntyy höttöinen, puuvillamainen hattaran rakenne.

Hattaraa valmistetaan yleensä useissa eri väreissä, kuten vaaleanpunaisena, sinisenä ja keltaisena. Meiltä saat myöskin hattarasokeria monessa eri mauissa, kuten mansikka, banaani tai Minttu. Valmis tuote on kevyt ja ilmava, ja siinä on makea, sokerinen maku, jota on vaikea vastustaa.

Sen lisäksi, että hattaraa on suosittu karnevaaleilla ja messuilla, sitä käytetään usein myös kulinaarisissa luomuksissa. Jotkut ammattilaiset käyttävät sitä jälkiruokien koristeena, kun taas toiset käyttävät sitä esimerkiksi hattarajäätelössä tai hattaralla koristetuissa pirtelöissä.

Sokeripitoisuudestaan huolimatta hattara ei ole niin epäterveellistä kuin miltä se saattaa vaikuttaa. Pieni annos sisältää vain muutaman kalorin ja vähän rasvaa, joten se on suhteellisen syyllistämätön nautinto.

Meiltä löydät kaikki tarvittavat koneet, välineet, sokerit ja maut, jotta voit tarjoilla karkkilankaa juuri haluamallasi tavalla.