Halloween koristeet

Halloween

Vuoden pelottavimmat juhlat vietetään lokukuun lopussa tai marraskuun alussa. Täältä löydät halloween kattaustarvikkeet, koristeet ja juhlatarvikkeet jotta voit järjestää ihanat halloween-juhlat!

Haluatko viettää pelottavat vai kenties hauskat juhlat? Yhdysvalloissa kummitustalot, jossa aikuisiakin ihmisiä pelotellaan, ovat suosittuja ja niin pelottavia että niissä on ikärajoituksia. Verrattuna yhdysvaltiohin järjestämme yleensä pohjoismaissa trendikkäimmät juhlat ja panostamme enemmän designiin kuin karmivuuteen.

Tiesitkö muuten mistä Halloween kumpuaa? Irlannissa sitä alunperin juhlittiin ja 1800-luvulla kun irlantilaiset suurin joukoin muuttivat Yhdysvaltoihin juhla siirtyi rapakon taakse. Halloween- juhlista on tullut äärettömän suosittuja Yhdysvalloissa ja se onkin toiseksi suurin juhla Joulun jälkeen.

Sana Halloween tulee muinaisenglannin “All hallows even” mikä tarkoittaa “Kaikkien pyhimysten iltaa”. Sitä vietettiin esikristilliseen aikaan kelttiläisenä sadonkorjuujuhlana ja sen nimenä oli silloin “Samhain”. Silloin kesäkausi loppui ja talvikausi alkoi ja samalla kuolleet palasivat yöaikaan takaisin maailmaan. Ihmiset sytyttivät tulia, jotta henget näkisivät matkallaan ja myös jotta noidat eivät uskaltaisi tulla pelottelemaan ja tekemään pahoja. Nuoret pojat ja tytöt naamioituivat ja he kulkivat talosta taloon pyytäen pientä lahjaa ja syömisiä.

Halloweeniin kuuluu myös lasten suuresti rakastama naamiaisasujen käyttäminen. Heistä tulee haamuja eri muodoissa ja naapureilta pyydetään sekä makeisia tai tarjotaan kepposia. Tämän tradition me suomalaiset tunnistamme pääsiäisnoitien muodossa. Tämä on myös aikuisille hauskaa ja yksi syy lisää juhlia syyspimeällä.

Monien mielestä Halloweeniin kuuluu talon pelottava koristelu kurpitsoilla, hämähäkeillä, kummituksilla, luurankoilla ja kynttilöillä. Mutta tärkeintä on tietysti hauskaanpito sekä aikuisille että lapsille. Halloween on leipureille loistava tapahtuma käyttää mielikuvitustaan ja valmistaa sekä hulluja että erikoisia leivonnaisia.