Pastavärit

Pastavärit

Pastaväri on erittäin riittoisa geelimäinen väri jolla voit värjätä esimerkiksi sokerimassaa, marsipaania, koristelumassa, kermavaahtoa tai kuorrutetta. Pastaväri on koostumukseltaan sakeampi ja tiiviimpi kuin tavallinen elintarvikeväri. Tämä tarkoittaa että pieni tippa väriä riittää halutun värin toteuttamiseksi. Suosittelemme pastavärin lisääminen taikinaan tai massaan hammastikun avulla. Jos tarvitset enemmän väriä - ota uusi hammastikku. Meiltä löydät pastavärit suosituimmilta valmistajilta kuten Wilton, Rainbow Dust ja PME.

Sokerimassan värjääminen

Sokerimassan värjääminen on yleensä helppoa. Kuitenkin on kaksi väriä jotka ovat hieman haastavampia; musta ja punainen. Jos sinulla on valkoinen taikina ja lisäät punaista tai mustaa, on lopputulos yleensä vaaleanpunaista tai harmaata. Näissä tapauksissa sinun kannattaisi tehdä näin:

Jos haluat mustaa sokerimassaa: Lisää ensin vähäsen tummansinistä tai ruskeata pastaväriä. Tämän jälkeen lisäät mustaa väriä.

Jos haluat punaista sokerimassaa: Lisää ensin vaaleanpunaista väriä ja tämän jälkeen punaista väriä.

Muista käyttää kertakäyttökäsineet jotta vältät käsien värjäystä.

Pastaväreillä maalaaminen

Pastaväreillä voit myöskin maalata varovaisesti esimerkiksi sokerimassan päälle. Siinä tapauksessa tee näin:

  1. Sekoita pastaväri alkoholin (ilman sokeria, esim. vodka) kanssa. Voit myöskin käyttää vettä mutta varo ettei vesi imeytyy sokerimassaan. Alkoholi haihtuu kuivuessaan, joten ei tarvitse huolia alkoholista. Mitä enemmän alkoholia sitä vaaleampi väri. Lisää väriä alkoholiin hammastikun avulla.
  2. Käytä pieni sivellin maalaamisessa. Odota että väri on kuivunut, ja vasta tämän jälkeen voit maalata toisella värillä samalla alueella tai lähellä sitä.

Kaikki meidän värit ovat turvallisia ja syötäviä tunnetuilta tuotemerkeiltä. Värit ovat EU-direktiivin mukaisia elintarvikkeita.
Katso myös kimalle- ja tomuvärit jos haluat esimerkiksi glitter-värejä.